Входни врати в Добрич на достъпни цени
Полезно

Как да подсигурите Вашия дом с нова входна врата?

Има няколко стъпки при избора на входна врата, които можете да направите, за да подсигурите дома и семейство си. Трябва ли да направите всяко едно нещо от списъка? Разбира се, че не. Но ако следвате поне малка част, ще бъдете много по-добре обезопасени, отколкото ако изобщо не сте предприели тези мерки.

Няколко съвета, които ще Ви помогнат при избора на нова входна врата

Максимална сигурност

Най-важното – всички входни врати трябва да бъдат със здрава структура. Това означава, че ако искате да имате дървена  врата, то е добре да е от масивна дървесина. Други опции са фибростъклото или метала. Ако изберете метална врата, уверете се, че е достатъчно здрава, за да Ви предпази от крадеца. Стоманените врати са най-добрият вариант.

Врата без прозорци

Прозорците на вратите позволяват на светлината да се филтрира през входната врата и  изглеждат красиво,  но те също представляват риск за сигурността на дома. Лесно е да се разбие прозореца и да се отключи вратата отвътре.

T 100 Antik New

Вторична защита

Можете да изберете врата с допълнително заключване отвътре. Тези ключалки нямат достъп до външен ключ, така че те могат да се използват само, когато сте вкъщи. Тези брави могат да ви спасят от набезите на крадци,  докато спите или прекарвате времето си с близките Ви хора.

Не пренебрегвайте касата

Не пренебрегвайте и касата на вратата. Този елемент е от съществено значение за сигурността – един по-силен удар към нея и вратата може да се отвори.

Инсталирайте шпионка

Шпионките позволяват да видите кой е от другата страна на вратата, дали е сам и какво носи. Ако нямате дори обикновена,  трябва да отворите вратата за да видите кой е, а в такъв случай и най-добрата заключваща система няма да Ви е от полза.  Инсталирайте шпионки на всички външни врати.

Rate this post