Интериорни врати от Порта Нова Добрич
Полезно

Смяна на интериорни врати в панелно жилище

Когато се започва ремонт в панелно жилище винаги изникват малки проблеми, които затрудняват постигането на желания резултат. Едно от предизвикателствата е смяната на вратите с нови. Технологията за изграждане на панелните жилища представлява директна отливка на металните каси направо върху самият панел. За времето, в което масово са се строяли такива блокове това е бил най-лесният вариант, който спестява много труд. Но сега, когато е дошло време за основен ремонт тези панелни каси създават големи затруднения.

Ето какво да очаквате при смяна на интериорната врата в панелното Ви жилище.

Монтаж

Съществуват няколко начина за монтаж на нови интериорни врати в панелния апартамент. Единият е да се изкърти и премахне старата метална каса, но това коства доста усилия за майстора, много прах и шум за живущите. За тази цел е добре апартаментът да не бъде обитаван по това време. Предимството на този метод е, че се осигурява строителен отвор за монтаж на каквато и да е интериорна врата. И най-важното е, че светлият отвор не се стеснява изобщо.

kasa

Какво да правим със старите каси

В по-голяма част от случаите хората не желаят старите метални каси да се махат и предпочитат да изберат по-лесния начин – да се монтират новите врати върху старите. Но трябва да се има предвид, че светлият отвор се стеснява в зависимост от серията на избраните модели приблизително с 3-4 см. А само до преди няколко години – с цели 10 см в сравнение със старите. Новите варианти за монтиране на специални каси, които се слагат директно отгоре, спестяват загубата на ценните сантиметри. Изработени са така, че да не намалят размерите на отвора за преминаване.

Первази

Има и трети вариант, който спестява повече пари и не е свързан с къртене. При него старата метална каса се запазва и само се поръчват нови первази. Запазва се и размерът на светлия отвор. Не се дават допълнително пари за нови каси, но старата метална каса остава видима.

След монтажа на новите интериорни врати целият облик на жилището се променя. Те му създават завършен вид. Дори и най-скъпото и ефектно обзавеждане ще загуби много от красотата си, ако не се сменят вратите. Ето защо основния ремонт на всяко панелно жилище трябва да бъде съпътстван от замяната им с нови.

Rate this post